Rakensit minusta taivaan – Omatuen biisi

Rakensit minusta taivaan – Omatuen biisi

Niko Tiuraniemi, parturi-kampaaja ja kampaamoyrittäjä, tunnetaan Finonen perustajana ja kampaajien Omatukena, mutta myös alan puolestapuhujana. Viimeisen vuoden sisällä moni on oppinut tuntemaan Nikon myös muusikkona.

Ensimmäistä virallista biisiä, Sydämeni tietää, seurasi tänä kesänä toinen, Rakensit minusta taivaan. Vaikka muusikon hommat ovat vasta aluillaan, kokee Niko jo saavuttaneensa musiikillisen haaveensa.

”Tunteiden ilmaiseminen oli minulle haastavaa ja pelottavaa, kunnes huomasin pystyväni kirjoittamaan ja laulamaan lauseet, joita en saanut sanottua ääneen. Kun kaivoin kitaran esiin, koko homma alkoi toimia. Tavoitteeni oli tehdä yksi biisi. Nyt niitä on jo kaksi.”

Niko pyöritteli uusimman kappaleen sanoituksia mielessään jo vuosia sitten.

”Minua kiehtoi ihmisten ajatusmaailma, pelot ja toiveet. Ne voivat olla lähes identtiset, vaikka olisimme eläneet täysin eri olosuhteissa. Kuin kulkemamme reitti olisi ollut sama, mutta olemme kävelleet sen eri vuodenaikoina.”

Rakensit minusta taivaan herättää toisinaan Nikossa hetkellistä alakuloa.

”Kappale kertoo suurista uhrauksista, joita saatamme joutua elämässämme tekemään säilyttääksemme kunnioituksen ja toimiaksemme oikein toisia kohtaan. Harvat näistä uhrauksista näkyvät ulospäin.”

Kuultuaan kappaleensa jo useamman kerran radiossa ja saadessaan hyvää palautetta somessa, nousee varovainen ja innostunut virne Nikonkin suupielille. Yhden biisin haave on elänyt.

”Tietysti toivoisin Rakensit minusta taivaan johtavan uuteen musiikkiin ja etenkin hyvän työporukan kanssa toteutettuihin musiikkivideoihin. Biisin video nimittäin kuvattiin nytkin työporukan ja ystävän Jaakko Ketosen kanssa.”

Projektiin on osallistunut iso porukka ja Nikolle se on ollut parasta. Tuottaja ja muusikko Aki Himanen toimi sovittajana. Auttavia käsiä entisiltä kotikulmilta pohjoisesta tarjosi muusikko Jukka Lamminen vaimonsa kanssa.

”Kaikilta voi aina oppia jotain uutta. Se on hienoa.”

Vanhempi postaus Uudempi postaus